Vaříme v muzeu! „S kysaným zelím o půstě, jistě nikdo neztlustne!“


5. března 2016 | Autor: kraj Zlínský

V zimním období se v kuchyni hojně využívalo kysaného zelí. Vařila se nejen kyselica, ale pekly se také zelníky, vařila se jídla kombinující brambory a kysané zelí či se připravovaly zelné saláty.

Přijďte ochutnat zdravé a tradiční pokrmy z kysaného zelí.

Pro každého návštěvníka bude připraven malý receptář.

Doprovodný program ve stálé expozici Slovácko: Povídání o zvycích před Velikonocemi.
Pro návštěvníky malé i velké bude navíc ve stálé expozici Slovácko připraveno krátké povídání o zvycích provázejících postní období od Popeleční středy až do Bílé Soboty. Interaktivní formou se dozví, proč se na Smrtnou neděli vynášela ze vsi Mařena, co znamenalo létečko a proč se světily na Květnou neděli kočičky či kde se honí Jidáš.

Povídání o zvycích postní doby před Velikonocemi se bude konat v 10.00 a 11.00 hodin v prostoru stálé expozice Slovácko.

 

Sobota 5. 3. 2016, 9.00 - 12.00 hodin, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, Smetanovy sady 179.


Tento článek pochází ze serveru www.lidovakultura.cz.