Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie Český jazyk

"Jaký by byl beránek a mazanec, bez koření, bez vajec?"


31. března 2012 - autor: kraj Zlínský
Verze pro tisk Poslat emailem

K tradičnímu velikonočnímu pečivu patřily v minulosti mazance z kynutého těsta a beránci pečení v kameninoých formách. Poslední sobota před velikonočními svátky bude proto ve Slováckém muzeu věnována pečení těchto tradičních pokrmů. Jak doma správně upéci velikonočního beránka či mazanec si přijďte vyzkoušet pod vedením cukrářek a pekařek Kateřiny Chvilíčkové a Ivany Fibichrové z Vlčnova. Účastníci obdrží malý receptář velikonočního pečiva sesetavený etnografickým oddělením.

Hlavní budova Slováckého muzea, Smetanovy sady 179, 31. března 2012, 9.00 - 12.00 hodin.

 





Zpět
Vaříme v Muzeu! "Jezte dýně, nejen o halloweeně!"
Vaříme v muzeu! "Omáčky a knedlíky, pro všechny je…
Vaříme v muzeu! "Po mazanci a jidáši, na Velkú noc…