Dnes je sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav Český jazyk

Vaříme v Muzeu! "Jezte dýně, nejen o halloweeně!"


4. listopadu 2017 - autor: kraj Zlínský
Verze pro tisk Poslat emailem

Dýně se sadily v hospodářství na okrajích pole a mezi okopaninami. Používaly se nejen jako krmivo pro dobytek, ale v podzimním období zpestřovaly jídelníček. Oblíbenou pochoutkou se stala dýňová zavařenina, která se používala v zimním období jako náplň do buchet a vdolků, vařilo se dýňové zelí nebo polévka či omáčka. Přijďte se s Marií Lekešovou přesvědčit, že recepty z dýní nejsou jen současným módním výstřelkem.


Dýně se sadily v hospodářství na okrajích pole a mezi okopaninami. Používaly se nejen jako krmivo pro dobytek, ale v podzimním období zpestřovaly jídelníček. Oblíbenou pochoutkou se stala dýňová zavařenina, která se používala v zimním období jako náplň do buchet a vdolků, vařilo se dýňové zelí nebo polévka či omáčka. Přijďte se s Marií Lekešovou přesvědčit, že recepty z dýní nejsou jen současným módním výstřelkem.

 

Sobota 4. 11. 2017, 9.00 - 12.00 hodin, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, Smetanovy sady 179.



Zpět
Vaříme v muzeu! "Omáčky a knedlíky, pro všechny je…
Vaříme v muzeu! "Po mazanci a jidáši, na Velkú noc…
Vaříme v muzeu! "Polévky o půstu, vaříme po hustu"