|
Tvoříme v muzeu XX. „Pěry, tašky, šlížky, nevyčteš ze žádné knížky…“
Oblíbeným pokrmem na stole našich babiček byly brambory v jakékoli podobě a také jídla připravovaná z bramborového těsta. V podzimním období, kdy byly čerstvě navařené trnky, povidla a sklizený mák to byly mimo jiné také pěry, neboli taštičky z bramborového těsta, plněné povidly, i šlíšky, šulánky, vlastně válečky ze stejného těsta podávané s mákem nebo jako příloha k masu a trnkové omáčce. Přípravu těchto pokrmů si můžete vyzkoušet, ochutnat a na všechny záludnosti jejich přípravy se zeptat zkušené kuchařky Marie Lekešové z Hluku. Sobota 5. října 2013, 9.00 - 14.00 hodin, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, Smetanovy sady 179.
Zpět
|
|