Tvoříme v muzeu XXVIII. "Ke kávičce zákusek, upečte si pamlsek!"
První sobota v listopadu bude ve Slováckém muzeu věnována výrobě nejstarších typů zákusků a dezertů podávaných ke kávě. Chcete se dozvědět, jak se správně peče a podává Sacher či rakvičky, tak, jak si na nich pochutnávaly vaše babičky v kavárně v době první republiky?
Do tajů výroby nejslavnějších zákusků můžete proniknout se studenty a studentkami Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti.
Se způsobem pražení kávy vás seznámí pan Jiří Plšek, hlavní pražič a spolumajitel pražírny a obchodu s nabídkou plantážní kávy a espresso směsí Coffeespot v Kudlovicích.
Součástí prezentace bude také ochutnávka kávy.
To vše můžete spojit s prohlídkou výstavy Káva aneb Velké kouzlo malého zrnka, otevřené od 30. října 2014 a posedět ve stylové kavárně zařízené v duchu období třicátých let 20. století.
Sobota 1. 11. 2014, 9.00 – 12.00 hodin, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, Smetanovy sady 179.
Zpět
|