| 
									
		
	
									
								 | 
									Vaříme v muzeu! "Polévky o půstu, vaříme po hustu"
									
									 
									
									 
									Přijďte si připomenout původní recepty a přesvědčit se, že polévka je skutečně grunt. 
									
										 
									
									Přijďte si připomenout původní recepty a přesvědčit se, že polévka je skutečně grunt. V postním období, kdy v domácnosti ubývalo zásob, se vařily polévky - fazolové, zasmažené, kmínové, hrstkové, z kysaného zelí i starého chleba. K luštěninovým polévkám se pekla přesná buchta, krajanec nebo se připravovaly různé zavářky: Hutná polévka tak byla plnohodnotným pokrmem předjarního období. 
  
Sobota 4. 3. 2017, 9.00 - 12.00 hodin, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, Smetanovy sady 179. 
									 
									 
									Zpět
								 | 
								
									
		
	
									
		
	
 |